Tüm Siparişlerinizde Ücretsiz Kargo!
Blog

Mutfak Aletleri Temizliğinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yui-CM-1609G-Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi-04

Mutfakta en büyük yardımcılarımız olan ve yemek hazırlığını kolaylaştıran ve hızlandıran mutfak ekipmanlarının bakım ve temizliğinin doğru şekilde yapılması oldukça önemlidir. Güvenli ve sağlıklı kullanım için mutfak aletlerinin temizliğinde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. “Mutfak Aletleri Temizliğinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?” başlıklı bu yazımızda sizler için küçük ev aleti temizliğinin püf noktalarını ele aldık. İyi okumalar!

Kettle, Çay ve Kahve Makinesi Temizliğinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Su kaynatmak, çay ve kahve yapmak için kullandığımız ürünlerin temizliği ve bakımına dikkat etmeniz ürünün uzun ömürlü ve sağlıklı bir kullanımı için önemlidir. Sert ve kireçli suların yol açtığı kireçlenme kettle ve çay-kahve makinelerinin en önemli problemleri arasında yer almaktadır. Kireç çayın ya da kahvenin bulanık olmasına yol açmaktadır.
Çay kahve makinesi temizliği, su ısıtıcısı temizliği için su haznesine su ile doldurun ve kaynatın. Kaynayan suyun üzerine bir fincan sirke ve 2 yemek kaşığı limon tuzu ekleyin. Birkaç saat bu şekilde suyu ısıtıcı içerisinde bekletin, ardından suyu boşaltıp durulayın. Makineyi bir kez daha su ile doldurarak çalıştırın ve tekrar durulayın. Bu işlem kirecin temizlenmesini sağlayacaktır.
Kararan kahve ve çay demliklerini temizlemek için; bir tatlı kaşığı karbonatı demliğin içerisine dökün ve üzerine yarım limonun suyunu sıkarak ovun. Bu işlem demliğin kararmasını ortadan kaldırarak pırıl pırıl bir görünüme kavuşmasına yardımcı olacaktır.
Ürünlerin dış temizliğinde ise yumuşak sabunlu bezden yararlanabilirsiniz. Bulaşık teli ya da sert yüzeye sahip bezlerle temizlemek aşınma ve deformasyona yol açabilir.

Blender ve Mikser Temizliği

Doğrama, parçalama, karıştırma, öğütme gibi işlevlere sahip olan blender, mikser ve rondolar; et ve sebze-meyvelere uygulayacağımız işlemleri kolaylaştıran mutfak ekipmanlarıdır. Blender temizliği ve mikser temizliğinde bıçaklara dikkat etmelisiniz. Aksi durumda yaralanma riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Motor ve elektrik aksamı bulunan parçaları sabunlu su ve yumuşak bez yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Rondo bıçaklarını kolaylıkla temizlemek için rondonun haznesine deterjan ve 1-2 bardak ılık su ekleyerek çalıştırabilirsiniz. 1-2 dakika çalıştırdıktan sonra bıçakların temizlendiğini göreceksiniz. El blenderını da deterjanlı ılık su bulunan bir kabın içerisinde 1-2 dakika çalıştırarak temizleyebilirsiniz.

Mikrodalga Fırın Temizliği

“Mikrodalga fırın nasıl temizlenir?” sorusunun cevabı mutfak ekipmanları temizliğinde en çok merak edilenlerden biridir. Yiyecek ve içecekleri kısa sürede ısıtmaya yardımcı olan mikrodalga fırın temizliğinin düzenli olarak yapılması hem sağlık için hem de makinenin çalışma kapasitesinin azalmaması için önemlidir. Çünkü mikrodalganın içerisinde biriken yemek artıkları ve kirler zamanla mikrodalganın ısıtma kapasitesini azaltır. Mikrodalga temizliği için içerisine 5-6 yemek kaşığı beyaz sirke eklediğiniz suyu mikrodalgada ısıtıp ardından nemli bir bez ile fırının içerisini silebilirsiniz.

Tost Makinesi Temizliği

Tost makinesinin düzenli temizlenmesi hem mutfak yangınlarını önüne geçilmesinde hem de ürünün uzun ömürlü kullanımı için oldukça önemlidir. Tost makinesi temizliğinde yapmanız gereken ilk şey makinenin içerisinde kalan peynir, ekmek, sos vb. artıklardan makineyi arındırmak. Tabi bu işleme başlamadan önce tost makinesi plaklarının soğumasını beklemelisiniz. Artık maddeleri temizlemek için ise sabunlu bez ya da süngerden yardım alabilirsiniz. Makinenizin plakları çıkarılabiliyorsa çıkarıp yıkayabilirsiniz. Çıkarttığınız plakları takmadan önce kuruduğundan emin olmalısınız.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Satıldı
  • Nakliye
Click outside to hide the comparison bar
Compare